Zamieszczone przez starczyk
Płytkie głośniki - jaka różnica?
Zwiń
X
-
o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
-
-
starczyk, no rozumiem - ale później podpinając wzmaka i ciągnąc od niego kable będziesz ich gdzieś za radiem sztukował? Czy nie lepiej na razie zostawić oryginalne kabelki i podpiąć do nich głośniki (jak pisałem przez zwrotkę)? Ogólnie jak masz chęć to się możesz bawić, tutaj Ci nie pomogę bo kabla od radia do głośników nie ciągnąłem tylko od razu od wzmaka z bagażnika natomiast zanim podpiąłem wzmaka jeździłem z ory kablami. Natomiast to że tłumisz drzwi raczej w niczym nie przeszkadza, podciągnąć kable można spokojnie lekko powiększając otwory w macie przez które przechodzą inne kable a bezproblemowy dostęp do całości jest przez otwory montażowe od głośników.
Nooo chyba że cały czas chodzi Ci o głośniki z tyłu - to przepraszam nie załapałem.o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Przecież dziury pod głośnik nie zakleisz, nie? Miejsce które tam jest w zupełności wystarcza na przeciągnięcie (w sensie wsadzenia łapki w dziurę na głośnik i dostanie się do miejsca gdzie kabel "wchodzi" do drzwi i przełożenie kabla NAD wygłuszenie) kabla od radia/wzmacniacza do głośników (kable puścisz NAD wygłuszeniem a nie w drzwiach POD wygłuszeniem). Zresztą jak nie planujesz wzmacniacza to możesz zmieniać kable teraz (imo - po co?, ory raczej wystarczą) a jak planujesz wzmacniacz to (nadal imo) poczekaj aż będziesz miał wzmaka i wtedy pociągniesz kable żeby dwa razy roboty nie robić ewentualnie nie sztukować kabli Jeżeli mijam się z prawdą to proszę o sprostowanie moich wypocin
Ufff... Ale zamotałem Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzio1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
tak jak iksik napisal nie ma sensu zmieniac teraz jak planujesz wzmacniacz w przyszlosci, a jak nie planujesz to wez sobie jakies kable OFC na przyklad 1,5 mm^2 i wystarczy w sumie roznicy nie bedzieRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
wykleiłem prawe drzwi. byly juz tam dwie maty przyklejone. przeczytalem gdzies, że lepiej jak zostaną, wiec zostały. Teraz zaskoczyło mnie to, że jak przyłożyłem panel MDF to (patrząć na drzwi od wew) po prawej wyszła duuuża dziura! jeszcze tego nie skończyłem, ale jak mam to zatkać? naklejać warstwy mat? w miejscu gdzie jest ta dziura nie ma blachy w drzwiach, czy jak dosicnę panelem potem to bedzie trzymać?
[ Dodano: Sro 07 Maj, 08 06:55 ]
a wewnątrz wyklejanie to zlecił bym największemu wrogowi i stał nad nim z pejczem by robił to szybciej!
Komentarz
-
-
starczyk, jednak mimo wszytko mógł byś się troszkę w szukaniu wysilić... Podpowiedzi podpowiedziami ale przecież masz wszystko ładnie na fotkach pokazane:
i jeszcze pewnie kilka innych byś bez problemu znalazł. Żeby uszczelnić przestrzeń między panelem a matami polecam np. silikon.
No i otworów odpływowych na dole sobie nie pozaklejaj bo będziesz miał akwariumo1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez starczyk... a wewnątrz wyklejanie to zlecił bym największemu wrogowi i stał nad nim z pejczem by robił to szybciej!Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
zostało zrobione jak na fotach innych. co tam można zrobić nie tak? jak bede robił lewe, to zrobie foty bo nie chce mi sie juz zdejmować tapicerke, pozatym tylko zobaczycie maty na zew. Czekam, aż gość załatwi cięgno do zamka, a to moze potrwac, bo nie chce kupować całego (wiadomo-koszt).
[ Dodano: Sro 07 Maj, 08 21:47 ]
najwięcej problemów miałem z przyklejeniem wew mat. bo kleiły sie strasznie do każdego miejsca do którego właśnie nie miały sie przyklejać straciłem bardzo duzo czasu na to...
Komentarz
-
-
No taka uroda czegoś co się klei :P
A robiłeś "zakładki" żeby jedna mata zachodziła na drugą? Jakich wogóle mat użyłeś? Na pewno zakleiłeś wszystkie otwory oprócz tych odpływowych na wodę? Jak wypuściłeś kable nad wytłumienie/maty? Dobrze uszczelniłeś dookoła dystansów? Głośniki dobrze przykręciłeś? Jest masa czynników i w każdym można coś spie...rdzielić...
Drugie drzwi to albo zrób z kimś kto to robił albo po każdym kroku wrzucaj fotki na forum żeby Ci ewentualnie podpowiadać Myślę że w Krakowie lub okolicach znajdziesz kogoś kto to już u siebie robił, zawsze możesz się na mini-spota przy piwku/drzwiach z kimś ugadać... Albo powierzyć drzwi profesjonalistomo1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
zakleiłem jak ten gość http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=175 na kable itd, nie robiłem zakładek, kleiłem do siebie, jak trzeba to ewentualnie dokleje na miejsca łączenia paski pokrywające.
Komentarz
-
-
starczyk, noooo to zauważ że "ten gość" ma/miał zakładki porobione i to na dobre kilka cm... To już mniej więcej wiadomo którędy Ci basik spierdziela :P Zakładki powinieneś robić i wewnątrz drzwi ale szczególnie na zewnątrz - żeby zrobić komorę ZAMKNIĘTĄ a nie PRAWIE zamkniętą...o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
no to kurde.... zrobie tak
[ Dodano: Sro 07 Maj, 08 22:38 ]
Poszedlem do auta jeszcze raz... JEST RÓŻNICA ! faktycznie, ale spodziewałem się chyba więcej, może za dużo wymagam od tych głośników w porównaniu z Helixami z felicji. Mimo wszystko podoklejam jeszcze na łączeniach. Słuchajcie, bo zostanie mi duzo mat, czy nakleić jeszcze jedna warstwe na zew?! czy może to juz za dużo?
Komentarz
-
-
Jak masz możliwość to naklej jeszcze jedną, tylko tak żeby maty całkowicie przykrywały miejsca gdzie łączą się poprzednie warstwy (na przekładkę czy jak to się nazywa - jak w murarce przy stawianiu muru z cegieł ). Żeby łączenie górnych warstw maty wypadało mniej więcej po środku pierwszej warstwy. No i oczywiście wierzchnią warstwę połóż już "na zakładkę".o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
od wewnatrz i z zewnatrz wytlumiles ?
no tak teraz doczytalem wzmacniacz bedzie pozniej ... pod samym radiem tak sobie to bedzie gralo polecam wzmacniacz ... na forum jest wiele autek ktore maja przodzik na wzmacniaczu , ustaw sie z kims na odsluchy i sam zdecyduj czy warto wg. mnie warto zainwestowac w wzmacniacz !Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
Komentarz